Η «μυθική» μαύρη λεοπάρδαλη φωτογραφήθηκε μετά από 100 χρόνια
Τελικά, η μαύρη «μυθική» λεοπάρδαλη της Αφρικής, γνωστή και ως «μαύρος πάνθηρας», υπάρχει!
Βιολόγοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξή της, για πρώτη φορά μετά από 100 ολόκληρα χρόνια, καθώς φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το άγριο ζώο στην Κένυα. Τελευταία φορά, ο μαύρος πάνθηρας είχε απαθανατιστεί το 1909 στην Αιθιοπία.
Η επιβεβαίωση «ήρθε» μέσα από το φακό του φωτογράφου Will Burrard-Lucas που ειδικεύεται στα ζώα της άγριας φύσης, ενώ εντόπισε τη λεοπάρδαλη στην Κένυα χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό, ο οποίος ενεργοποιεί αυτόματα τη φωτογραφική μηχανή, όταν πλησιάζει νυκτόβιο ζώο.
Ο Burrard-Lucas, πάσχιζε μήνες να εντοπίσει το μυθικό ζώο και επισκέφθηκε την περιοχή μετά από πληροφορία των κατοίκων πως ο μαύρος πάνθηρας κυκλοφορεί εκεί.
«Κατά τη γνώμη μου, κανένα ζώο δεν είναι τόσο μυστηριώδες, εκρηκτικό και όμορφο, όσο αυτό» αναφέρει σύμφωνα με το CNNi ο φωτογράφος.
Διαβάστε επίσης:
«Τα πουλιά τρώνε πουλιά»: Η μείωση του πληθυσμού των εντόμων απειλεί τον πλανήτη
Οι μέλισσες ξέρουν καλύτερα μαθηματικά από σένα - Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη!
«Καμπανάκι» επιστημόνων για κλιματικό «χάος» από το λιώσιμο πάγων σε Ανταρκτική και Γροιλανδία
«Για πολλά χρόνια, η ύπαρξή του υπήρχε μόνο σε όνειρα και σε ιστορίες ανθρώπων. Κανείς δεν είχε δει έναν, ενώ ούτε εγώ πίστευα πως θα δω κάποια στιγμή».
Το μαύρο χρώμα της λεοπάρδαλης οφείλεται στο μελανισμό.
«Ο μελανισμός εμφανίζεται στο 11% των λεοπαρδάλεων παγκοσμίως, αλλά οι περισσότερες από αυτές ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι μαύρες λεοπαρδάλεις στην Αφρική είναι πολύ σπάνιες» αναφέρει ο Nick Pilfold, επιστήμονας στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.
African black leopard photographed for the first time in over 100 years, scientist says
By Faith Karimi, CNNi