ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Αυξάνονται άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα μεγάλης αξίας

Αυξήσεις έρχονται από εφέτος στα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα μεγάλης αξίας σύμφωνα με όσα δήλωσε στο STAR ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διάφορες λύσεις ώστε να μεταφέρει φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα, στα ακριβά αυτοκίνητα.

«Όταν ο πολίτης αναγκάζεται να καταθέσει πινακίδες και ο πολίτης στερείται ένα αγαθό και το Δημόσιο χάνει έσοδα», τόνισε σχετικά, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες πως το υπουργείο αναζητεί κίνητρα για να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν παραδώσει στην εφορία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χαμηλότερου κυβισμού,

Για τα ανείσπρακτα ενοίκια ο κ. Αλεξιάδης είπε πως ναι μεν καταργείται η δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, ωστόσο το πως θα γίνει η φορολόγησή τους θα εξετασθεί σε επόμενο στάδιο. «Μια από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η φορολόγησή τους στο έτος απόκτησης. Αυτή είναι μια σωστή πρόταση», είπε.

Για το περιουσιολόγιο ο κ. Αλεξιάδης είπε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει, άμεσα ή έμμεσα, για την επιβολή φόρων στο σύνολο της περιουσίας. «Είναι λάθος αυτό», ανέφερε κατηγορηματικά.

Για τις τιμές με τις οποίες θα υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων το 2016 είπε προσωπικός του στόχος και όλου του μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών είναι να λειτουργήσει με εμπορικές αξίες, διότι οι αντικειμενικές αξίες «έχουν κλείσει τον κύκλο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης