ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αξιοσημείωτη» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητούν από την ευρωζώνη οι ΗΠΑ

«Αξιοσημείωτη» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητούν από την ευρωζώνη οι ΗΠΑ

Να παράσχει η ευρωζώνη «αξιοσημείωτη» ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνσωε πως ο κ. Λιου είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και επανέλαβε τη σημασία της υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ευρώπη να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να παράσχει στην Ελλάδα αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους και υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως ο κ. Λιου είχε στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία εξέφρασε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσης του.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Τσακαλώτο πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ