Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων
Εντός του 2015 θα έλθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το περιουσιολόγιο, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε δε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ξξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του.
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς». Ο ίδιος υποστήριξε πως έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Σε ότι αφορά το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος
Τετ α τετ του διευθυντή της CIA Ράτκλιφ με την προσωρινή πρόεδρο Ροδρίγκες στη Βενεζουέλα
15:08
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: Οι αγρότες «κλείνουν» τις λίστες με τους εκπροσώπους για το ραντεβού με Μητσοτάκη: «Βήμα πίσω, απαιτούμε λύσεις»
15:05
Ζελένσκι: Αν επιτευχθεί συμφωνία, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε ακόμα και την επόμενη εβδομάδα
15:00
Ο Χανς Ζίμερ θα «ντύσει» μουσικά τη φιλόδοξη σειρά «Harry Potter» του HBO
14:53