ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα του προγράμματος

Στην ανάγκη οι θεσμοί να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα του προγράμματος με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο, με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σίνχ και πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πίρς.

Κατά τη συνάντηση, που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον αμερικανό αξιωματούχο για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, για την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον κ. Σίνχ ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι θεσμοί από την πλευρά τους να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης