ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ

Μείωση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Σε μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 43,6 δισ. ευρώ σε 41,6 δισ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ, καθώς το απόθεμα των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων κινείται σταθεροποιητικά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλαδος στις 5 Ιουλίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 41,6 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2 δισ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη: Δρόμοι - χείμαρροι, εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμυρισμένα σπίτια (pics & vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Καταρράκτης από νερό της βροχής ξεχύνεται σε σπίτι - Σπεύδει να σωθεί ο ένοικος (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Κάτω Κηφισιά - Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης βροχής στην Χαλκιδική - Τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά - Τι αλλάζει στον εξωδικαστικό

ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις καθηγητές του Γέιλ εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ για τον Καναδά: «Θα γίνει εμφύλιος πόλεμος»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το μυστήριο του εξαφανισμένου νερού: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν γιατί ο ποταμός Κολοράντο στερεύει

ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Συνολάκη για μελλοντικό σεισμό 8 Ρίχτερ στο «ελληνικό τόξο» - Η εκτίμηση για Σαντορίνη