ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας –θεσμών διαπιστώνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας –θεσμών και συμφωνία σε πολλά πεδία διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών παρενέβη μέσω twitter στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM ξεκαθαρίζοντας πως το EuroWorking Group θα συγκληθεί μεθαύριο Τρίτη και όχι σήμερα , όπως προσδοκούσε η ελληνική πλευρά.

«Καλοδεχούμενη η καλή πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Συμφωνία σε πολλά θέματα. Το EWG θα συγκληθεί την Τρίτη εντός της καθορισμένης από το Eurogroup εντολής», αναφέρει ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο tweet του.

Η ελληνική πλευρά επιδίωκε η συμφωνία με τους θεσμούς και η συνεδρίαση του EuroWorking Group να επιτυγχάνονταν πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, ώστε να δινόταν ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές που μετέχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις απαίτησαν περισσότερο χρόνο από αυτό που ανέμεναν οι εμπλεκόμενοι και λόγω της ασταθέστατης εικόνας που αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο οι διεθνείς χρηματαγορές -στον απόηχο του τρομοκρατικού κτυπήματος στο Παρίσι και των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας για την ανάσχεση της τρομοκρατίας – ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε μια παρέμβαση που δίνει χρόνο σε όλες τις πλευρές και καθησυχάζει μερικώς τους επενδυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης