ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει διορία για την επίτευξη συμφωνίας

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει διορία για την επίτευξη συμφωνίας

«Αν δεν έρθουμε σήμερα σε μια συμφωνία τότε θα προχωρήσουμε στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε για το ζήτημα της Ελλάδος ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% και υπάρχουν συζητήσεις για το τι χρειάζεται επιπλέον. Μερικοί λένε ότι το χάσμα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο και θέλουν ένα μεγάλο μαξιλάρι (πακέτο) ασφαλείας. Και άλλοι λένε ότι δεν είναι απαραίτητο. Αυτή η συζήτηση που θα έχουμε το απόγευμα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος έδειξε πως το ζήτημα των πλεονασμάτων έχει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση. «Θα μιλήσουμε για τα θέματα που είναι το τραπέζι, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό σύστημα, φορολογικό σύστημα, τον προϋπολογισμό. Πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το πλεόνασμα, αν μπορεί να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο τι θα συμβεί τότε με το χρέος» , τόνισε και προσέθεσε πως «θα υπάρξουν διάφορες προτάσεις και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία συμφωνία»

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καθησύχασε λέγοντας πως οι πρώτες μεγάλες πληρωμές χρέους της Ελλάδος έχουν προγραμματιστεί για το εφετινό καλοκαίρι. «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει μια διορία, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ