ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολύφερνες νύφες οι τράπεζες του Λονδίνου

Μεγαλύτερος από ποτέ είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες μετά το Brexit θέλουν να προσελκύσουν στο έδαφός τους τράπεζες που σήμερα έχουν έδρα το Λονδίνο, καθώς στο παιχνίδι έχουν μπει δυναμικά η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, ακόμη και η Πολωνία.

Στη Φρανκφούρτη η αρμόδια εποπτική Αρχή της Γερμανίας, η Bafin, έχει αρχίσει να ενημερώνει για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να μεταφέρουν εκεί σημαντικές δραστηριότητές τους ξένες τράπεζες. Το Δουβλίνο από την πλευρά του φαίνεται ότι έχει κάνει καλή δουλειά, καθώς εκεί σκέφτονται να μετακομίσουν τράπεζες όπως η Barclays και η Credit Suisse.

Την ίδια στιγμή, το Παρίσι δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ στο προσκήνιο έχει έλθει ακόμη και το Βρότσλαφ της Πολωνίας, το οποίο αυτοδιαφημίζεται ως μία από τις πιο φθηνές πόλεις για να μεταφερθεί μια τράπεζα. Την πόλη έχουν ήδη επισκεφθεί στελέχη τραπεζών όπως η JP Morgan Chase, η οποία εξετάζει να προσλάβει 2.000 εργαζομένους στην Πολωνία. Εκεί διατηρεί 4.000 άτομα προσωπικό η Credit Suisse, ενώ η Bank of New York Mellon έχει άλλα 1.000 στελέχη. Παρουσία έχουν επίσης η Goldman Sachs και η UBS.

Οι τράπεζες έχουν πολλά τμήματα που θέλουν να μεταφέρουν και για τον λόγο αυτόν εξετάζουν περισσότερες από μία πόλεις η καθεμία. Η Credit Suisse φέρεται να εξετάζει να μεταφέρει στο Δουβλίνο λειτουργίες διοίκησης. Η Barclays φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποτελέσει η πόλη βασικό κέντρο λειτουργιών της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit. Μάλιστα η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά γραφεία στο Δουβλίνο για να στεγάσει υπηρεσίες της και έχει ξεκινήσει επαφές με τις εποπτικές Αρχές της Ιρλανδίας για να επεκτείνει στη χώρα τις δραστηριότητές της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης