ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο φιάσκο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ

Νέο φιάσκο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ

Στην επαναπροκήρυξη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά το «φιάσκο» της μη αποδοχής της θέσης από τους Βασίλη Κατσικιώτη και Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης που ήταν η δεύτερη επιλογή της Επιτροπής Επιλογής (selection panel) μετά τον Βασίλη Κατσικιώτη (ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του CEO, καθώς διαφώνησε με τη βραχύβια διάρκεια της θητείας του) ενημέρωσε προ ημερών τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι και εκείνος δεν αποδέχεται τη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση του κ. Μιχαηλίδη βάρυνε η κακή εικόνα που του ΤΧΣ σε σχέση με τη διαχείριση των πρόσφατων διοικητικών αλλαγών σε Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Έτσι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε σήμερα πως αναζητά στέλεχος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προς πλήρωση της κενωθείσας θέσης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον σύμβουλο την Stanton Chase International μέσω email στο: vienna@stantonchase.com. μέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα είναι η 22η Ιανουαρίου 2017.

Βάσει της ήδη γνωστής διαδικασίας η Επιτροπή Επιλογής - η οποία έχει επικριθεί σφόδρα για τις ατυχείς επιλογές της μέχρι σήμερα - θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Απαραίτητα προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:

  • Πτυχίο πανεπιστημίου, ιδανικά σε Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά ή Διοίκηση Επιχειρήσεων.
  • Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με πολυετή επαγγελματική εμπειρία με αποδεδειγμένο, επιτυχημένο ιστορικό στον χρηματοοικονομικό τομέα, ευρύτητα επιχειρηματικού πνεύματος, επιτυχημένο ιστορικό ως Διευθύνων Σύμβουλος ή υψηλόβαθμο στέλεχος («C-Suite executive») σε αντίστοιχη χρηματοοικονομική εταιρεία ή οργανισμό. Εμπειρία και έκθεση σε διεθνές περιβάλλον και εμπειρία σε ελεγκτικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα, θα θεωρηθούν πλεονέκτημα.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ιστορικό επιτυχημένων επιχειρηματικών αποφάσεων και να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία βέλτιστων πρακτικών, ιστορικό και συμμετοχή σε πολύπλευρες και σύνθετες καταστάσεις με έντονους και πιεστικούς ρυθμούς εργασίας, να διαθέτουν εμπειρία σε πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών αναδιαρθρώσεων και διοικητικών βελτιώσεων, καθώς και εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων και ενδιαφερόντων των επενδυτών. Άριστες διοικητικές ικανότητες, υψηλές διαπραγματευτικές δεξιότητες και αδιαμφισβήτητο επιχειρηματικό ήθος θεωρούνται απαραίτητα.
  • Επιβεβαιωμένη ανεξαρτησία από οργανισμούς, συστημικές τράπεζες, κυβερνήσεις και δανειολήπτες είναι προαπαιτούμενο. Προηγούμενη εμπειρία σε οργανισμό γνωστό για την άψογη ηθική και ακεραιότητά του, άνω του μέσου όρου ιστορικό επιτυχιών και κουλτούρας που έχει προσελκύσει, αξιοποιήσει και διατηρήσει κορυφαία στελέχη, θα θεωρηθεί σημαντικό επιπλέον προσόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον όρο της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών. Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό θα υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση.