ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Απρίλιο αποφασίζει το ΣτΕ για την τύχη του νόμου Κατρούγκαλου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα κριθεί η τύχη του νόμου Κατρούγκαλου αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 7 Απριλίου 2017.

Ειδικότερα, στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί στις 7 Απριλίου 2017 η προσφυγή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, καθώς και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ημερομηνία ορίστηκε μετά την προσφυγή των εκπροσώπων των συνταξιούχων, στις 18/7/2016, και την κατάθεση αίτησης ακύρωσης των εφαρμοστικών ερμηνευτικών διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων του νόμου 4387/2016 (γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου) με αριθμό Ε. 2535.

Οι διατάξεις που θα κριθούν από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αφορούν τον επανυπολογισμό - αναπροσαρμογή των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ μεικτών αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως πέρα από την απόλυτα τεκμηριωμένη νομικά αίτηση ακύρωσης ως αντισυνταγματικών των διατάξεων, με τις καθημερινές παρεμβάσεις του θα αγωνιστεί για το δίκαιο της κατάργησής τους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος, τα τουλάχιστον 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου έχουν οδηγήσει σε νέα επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν ορατό τον κίνδυνο για νέες περικοπές στις συντάξεις αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης