ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Τσακαλώτου: Κανένα νέο μέτρο στα εργασιακά

EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει «ούτε βήμα πίσω» στο ζήτημα της λήψης νέων μέτρων, στα εργασιακά αλλά και στα πρωτογενή πλεονάσματα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ενημέρωση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο των αποφάσεων του Eurogroup και για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «παράλογές και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου» τις αξιώσεις που εγείρουν οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε παράλογες απαιτήσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα για μία δεκαετία».

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέσα στον Ιανουάριο 2017 και τόνισε ότι απομένει μόλις ένα 5% για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια, θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα του χρέους και η Ελλάδα να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Στόχος είναι οι εκκρεμότητες να κλείσουν «με πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» επανέλαβε και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία» σχετικά με την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης