ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις βλέπουν οι θεσμοί

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ λέγοντας ότι σημειώθηκε «καλή πρόοδος».

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και σημείωσε ότι το EWG της 28ης Νοέμβρη θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. «Οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες μέρες», είπε.

Στη βάση αυτή εξήγησε ότι το Eurogroup του Δεκεμβρίου θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα χωρίς να δεσμεύεται για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Η ίδια ανέφερε πως η αναχώρηση των θεσμών σήμερα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ υπογράμμισε πως στόχος παραμένει η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «σύντομα».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσκεψη του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, επανέλαβε ότι αυτή θα γίνει πριν το τέλος του μήνα, αλλά δεν αποκάλυψε την ατζέντα των συναντήσεών του.

Αλλά και από πηγές της ΕΚΤ τονίσθηκαν τα εξής: «Η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί. Ικανοποιητική ήταν η πρόοδος και ως στόχος παραμένει η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για τη δεύτερη επικαιροποίηση του προγράμματος του ESM σύντομα. Η συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει απολογισμός αυτής της διαδικασίας. Τα θεσμικά όργανα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές κατά τις προσεχείς ημέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης