ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Τσίπρας να μην επιστρέψει στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας

Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Τσίπρας να μην επιστρέψει στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας
Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προειδοποιήσεις για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Γερμανός πολιτικός έθεσε εν αμφιβόλω την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, για να λάβει χρήματα.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα και εξ ολοκλήρου το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η καταβολή των χρημάτων δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά», τόνισε.

Κατά τον ίδιο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μην επιστρέψει «στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας».

Σημειώνεται πως εκτενές άρθρο για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Die Welt.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «η ιστορία διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία είναι μια ιστορία μη τήρησης προθεσμιών και μη εκπληρούμενων προσδοκιών. Πιθανότατα ούτε η συμφωνία του καλοκαιριού για το νέο πακέτο βοήθειας να επέφερε κάποια αλλαγή σε αυτή την πραγματικότητα. Όπως και παλαιότερα έτσι και σήμερα οι Ευρωπαίοι εταίροι συνεχίζουν να κάνουν λάθη όταν καλούνται να προβούν σε προβλέψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ