ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί

Στην επιβεβαίωση ότι τα 15 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί και στην εκτίμηση ότι θα καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προχώρησε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Έχει γίνει τεράστια δουλειά για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Στο Eurogroup θα δοθεί η εκτίμηση της Κομισιόν ότι τα 15 προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί. Αυτό λογικά θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης», δήλωσε

Ο ίδιος ανέφερε πως πάντα με την Ελλάδα τα πράγματα κλείνουν τη τελευταία στιγμή. «Το έκαναν και αυτό δεν είναι πολύ εύκολο, γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις είναι εντός χρονοδιαγράμματος και μόλις οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας», τόνισε.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση εστίασε στην ανάγκη να κλείσει σύντομα. «Θα ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση, που σχετίζεται περισσότερο με την «εφαρμογή» παρά με τη «νομοθέτηση». Μετά, αν αυτή ολοκληρωθεί, μπορούμε να έχουμε μια παγκόσμια συμφωνία έως το τέλος της χρονιάς, που θα περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας δηλώσεις που έκανε και στο CNN Greece κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εξέφρασε την ελπίδα να καταστεί «πλήρης συμμέτοχος» κάτι που όπως αποκάλυψε συζήτησε με την Κριστίν Λαγκάρντ. «Το Ταμείο θέλει το βάρος χρέους της Ελλάδας να μειωθεί, αλλά θέλει και μεταρρυθμίσεις. Αν όλοι προσπαθήσουμε, η Κομισιόν, τα κράτη-μέλη, η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ, μπορούμε να φτάσουμε σε μια παγκόσμια λύση έως το τέλος του έτους», επανέλαβε ο Γάλλος Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης