ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε επί αμερικανικού εδάφους η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Επί αμερικανικού εδάφους δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε σήμερα στο ΔΝΤ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων.

Στη συνάντηση που θα έχει αύριο το απόγευμα στην Ουάσιγκτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παρουσία του επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ αναμένεται να επιβεβαιωθεί η εκταμίευση της δόσης, δεδομένου ότι όλοι οι θεσμοί πιστοποίησαν πως και τα 15 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς.

Εκ των 2,8 δισ. ευρώ, τα 1,7 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών του Δημοσίου και το 1,1 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece η δόση των 1,1 δισ. ευρώ που συνδέεται με τα ορόσημα εγκρίθηκε ήδη, ενώ τα 1,7 δισ. ευρώ θα πιστοποιηθούν επίσημα τη Δευτέρα, αφού επικυρωθούν από το EWG τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η ελληνική αποστολή που μετέχει στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για το Λουξεμβούργο αύριο το βράδυ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα μετάσχει το πρωί της Δευτέρας στο EuroWorking Group.

Εκεί οι εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ θα εγκρίνουν την εκταμίευση των χρημάτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα της 30ης Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης