ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι σήμερα βιώσιμο

Λακωνική σε σχέση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το εάν τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα είναι απαραίτητος όρος του ΔΝΤ για να επανέλθει στο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα, αλλά και στο πώς το Ταμείο απαντά στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που δημόσια ζητούν από το ΔΝΤ να μαλακώσει τις απαιτήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η επικεφαλής του Ταμείου δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως.

"Έχουμε στο παρελθόν δείξει ευελιξία στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά όπως ειναι σήμερα το χρέος δεν ειναι βιώσιμο", τόνισε.

Η ίδια είπε πως το ΔΝΤ έχει συντάξει την έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα και τα στοιχεία δείχνουν πως θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Στη βάση αυτή ανέφερε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ θα μεταβεί στην Ελλάδα για να επικουρήσει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ESM.

Η διεθνής οικονομία

"Δράση παρακαλώ". Το μήνυμα αυτό έστειλε στους λαμβάνοντες τις πολιτικές αποφάσεις η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στη διεθνή οικονομία.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθηνε έκκληση στις χώρες να προχωρήσουν συντονισμένα σε συνδυασμένη χρήση της νομισματικής πολιτικής, της δημοσιονομικής πολιτικής και των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την υπέρβαση των προβλημάτων.

"Κάποιες χώρες έχουν δημοσιονομικό χώρο και πρεπει να τον χρησιμοποιήσουν", ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ και έκανε συγκεκριμένα αναφορά στη Γερμανία, στον Καναδά και στην Κορέα.

Η ίδια εστίασε στην ανάγκη να μην επικρατήσουν φωνές και απόψεις που θέλουν να υπάρξει προστατευτισμός στο διεθνή εμπόριο.

Τέλος, αν και ερωτήθηκε για τις εκλογές στις ΗΠΑ δεν θέλησε να σχολιάσει το τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα εκλεγεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης