ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την πορεία της αξιολόγησης-Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για την οικονομία, τα δημοσιονομικά και για τις εξελίξεις στον ελληνικό και τον διεθνή τραπεζικό τομέα ενημέρωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και για τα «κόκκινα δάνεια». «Του εξήγησα για τους στόχους που έχουμε βάλει και πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο» ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας, στον απόηχο των εξελίξεων στη Deutsche Bank και πρόσθεσε:

Έχουμε τα εργαλεία για να προστατευθούμε από ενδεχόμενες εξελίξεις, μη αρεστές.

Παράλληλα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι ρώτησε τον Πρωθυπουργό για την πορεία της αξιολόγησης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμισε πως το θέμα των κατασχέσεων κατά κατόχων "κόκκινων δανείων" αφορά μόνο μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Ωστόσο όπως αποκάλυψε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος, από τις 15 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης