ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγμάτευση: Aναζητούνται 720 εκατ. για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει με την δημιουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση καθώς υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές για τον τρόπο χρηματοδότησης του.

Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτή τη στιγμή το οικομικό επιτελείο εξετάζει κωδικό προς κωδικό τις κρατικές δαπάνες προκειμένου να βρεθούν τα 720 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Οι δανειστές επιμένουν σε μόνιμου χαρακτήρα πηγές χρηματοδότησης του θεσμού, όχι μονο για το 2017 αλλά και για τα επόμενε έτη ενώ έχουν καταστήσει σαφές πως τα χρήματα για το ΚΕΑ πρέπει να προέλθουν από περικοπές κρατικών δαπανών και όχι νέους φόρους.

Πάντως μεταξύ των προτάσεων που έχουν απορριφθεί από τους δανειστές η περικοπή κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ των αμυντικών δαπανών υπέρ της χρηματοδότησης του ΚΕΑ.

Στην χτεσινή συνάντηση με της τους εκπροσώπους των θεσμών η Αθήνα υποστήριξε χρησιμοποιώντας ως όπλο την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για περικοπές σε προνοιακού τύπου επιδόματα (αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα) .

Την ίδια στιγμή, γράφει η Καθημερινή, η κυβέρνηση παραδέχεται το κενό χρηματοδότησης για το ΚΕΑ από το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης