ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενίζουν οι επικουρικές τον Οκτώβριο λόγω αναδρομικών

Μηδενίζουν οι επικουρικές τον Οκτώβριο λόγω αναδρομικών

«Μηδενική» επικουρική σύνταξη θα λάβουν τον Οκτώβριο χιλιάδες συνταξιούχοι, λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών περικοπών από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.

Πρόκειται για τους ίδιους συνταξιούχους που κατά την τελευταία καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων είδαν μειωμένες τις αποδοχές τους έως και 50%.

Ειδικότερα κατά την επόμενη καταβολή των επικουρικών 30.000 συνταξιούχοι με ειδικά καθεστώτα θα πρέπει να πληρώσουν ταυτόχρονα και την πρώτη δόση για τα ποσά που τους δόθηκαν χωρίς τις περικοπές για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ομοίως, 150.000 συνταξιούχοι που είχαν περικοπές στις 2 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Στο ίδιο πλαίσιο 70.000 συνταξιούχοι του πρώτου πακέτου περικοπών του Αυγούστου(κυρίως συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι , πρώην ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι) θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σε τρεις ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Για να γίνει πιο κατανοητό το τι θα ακολουθήσει αρκεί ένα παράδειγμα. Γυναίκα, συνταξιούχος χηρείας του ΙΚΑ με επικουρική 149 ευρώ καθαρά έλαβε το Σεπτέμβριο 75 ευρώ καθαρά (μείωση 50%).Τον Οκτώβριο που θα αρχίσει η παρακράτηση των αναδρομικών, η συγκεκριμένη δικαιούχος θα δει στον λογαριασμό της μόνο ένα ευρώ!