ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρίες για ρύθμιση κόκκινων δανείων από την Εθνική

Ευκαιρίες για ρύθμιση κόκκινων δανείων από την Εθνική
Eurokinissi

Ανοιχτή πρόσκληση σε κόκκινους δανειολήπτες για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους απευθύνει η Εθνική Τράπεζα μέσω ενημερωτικής εκστρατείας που ξεκίνησε.

Oπως επισημαίνει, οι νέοι όροι αποπληρωμής των δανείων και των καρτών που θα προταθούν στους δανειολήπτες θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν καλύτερα το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημά τους και τους καλεί να επικοινωνήσουν με την τράπεζα.

Ειδικότερα, οι βασικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους είναι: επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, καταβολή μόνο τόκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καταβολή ποσοστού δόσης (μειωμένη δόση) και η συγκέντρωση καταναλωτικών οφειλών σε νέο δάνειο. Αυτές οι λύσεις είναι ενδεικτικές, αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις.

Η Εθνική Τράπεζα μέσω της εκστρατείας της δίνει έμφαση στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με την πελατειακή βάση, επισημαίνοντας ότι για την τακτική ενημέρωση των δανειοληπτών ως προς το ύψος και την κατάσταση της οφειλής τους, καθώς και για τυχόν ανάγκη τακτοποίησής τους έχει καθιερώσει τακτική ενημέρωση.

Καλεί μάλιστα τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της μηνιαίας οφειλής, να καταβάλουν έγκαιρα το ποσό που μπορούν να διαθέσουν και να επικοινωνήσουν με την τράπεζα ώστε να βρεθεί μια αμοιβαίως αποδεκτή και επωφελής λύση. «Η εμπρόθεσμη τακτοποίηση των οφειλών σας, η οποία μπορεί να διαφοροποιείται για κάθε σας οφειλή, σας απαλλάσσει από πρόσθετες επιβαρύνσεις με τόκους υπερημερίας σε δάνεια ή και πιστωτικές κάρτες» αναφέρεται στην ενημερωτική εκστρατεία και διευκρινίζεται τι αποτελεί εμπρόθεσμη τακτοποίηση των οφειλών ανάλογα με το είδος του δανείου.

Στην ενημερωτική εκστρατεία της τράπεζας που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της, γίνεται εκτενής αναφορά και δίνονται απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους δανειολήπτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση οφειλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ