ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις εξετάζει η Μέρκελ

Την πιθανότητα να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές εξετάζει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως όλα δείχνουν, η γερμανική κυβέρνηση δίνει ουσιαστικά το σήμα για την αρχή μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα το 2017. Οι φοροαπαλλαγές, εάν τελικά αποφασιστούν, αναμένεται να γίνουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από την επόμενη νομοθετική περίοδο.Υπάρχει «κάποιο περιθώριο» για μείωση φόρων μετά το 2017, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιεργκ Βάισμπεργκερ μιλώντας από το Βερολίνο. Ο Βάισμπεργκερ έδωσε το στίγμα των σχετικών διαβουλεύσεων που γίνονται στην κυβέρνηση αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε έχει αναφέρει ότι δεν πρέπει να αυξηθούν άλλο στη Γερμανία τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα πρέπει να μειώσει τις φορολογικές επιβαρύνεις προς τους καταναλωτές κατά περίπου 30 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα κάποιων ετών, εκτιμούν λομπίστες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίοι πρόσκεινται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Μέρκελ. Οι περικοπές πρέπει να δομηθούν με τέτοια μορφή ώστε να επωφελούνται περισσότερο τα μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες, εκτιμά το λόμπι που έχει την ονομασία ΜΙΤ.

Η προοπτική μείωσης ορισμένων φόρων μπορεί να βοηθήσει τη Μέρκελ να κερδίσει μέρος της στήριξης που έχει χάσει από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση. Τα ποσοστά αποδοχής τής Μέρκελ έχουν μειωθεί κατά 12% και διαμορφώνονται στο 47%. Πρόκειται για τα δεύτερα χαμηλότερα επίπεδα από όταν άρχισε η νέα της θητεία το 2013, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης ARD. Η δημοσκόπηση μεταδόθηκε από το κανάλι την προηγούμενη εβδομάδα και το ποσοστό λάθους ανέρχεται σε 3,1%. Οι εταίροι της στην κυβέρνηση, οι Σοσιαλδημοκράτες, έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν σε φοροαπαλλαγές κατά της διάρκεια της τρέχουσας τετραετούς νομοθετικής περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης