ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι λέει ο Ντάισελμπλουμ για το χρέος και την εξυπηρέτησή του

H ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα πρέπει να γίνει μέσω του περιορισμού της εξυπηρέτησής του στο 15% του ΑΕΠ ετησίως, δήλωσε στο Ρόιτερς ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και προσέθεσε ότι εντός του έτους, και αφού η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το πως και το πότε θα δρομολογηθεί αυτό –αν, δηλαδή, γίνει εκ των προτέρων, ή σταδιακά με την τήρηση όρων, ή συνδυαστικά.

Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τάχθηκε κατά μιας συμφωνίας για, εκ των προτέρων, μείωσης του χρέους λέγοντας ότι αυτό ίσως να μην αποτελεί ενδεδειγμένη λύση καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν χρηματοδοτικά εμπόδια στο μέλλον.

«Θα εξετάσουμε αν υπάρξουν χρηματοδοτικές δυσκολίες τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Συνεπώς, εάν έτσι έχουν τα πράγματα, θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα πειράξουμε από τώρα - είναι πολύ μακριά» υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης