ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βραχυκύκλωμα στο Taxisnet με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Βραχυκύκλωμα στο Taxisnet με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν λάβει την έκπτωση από το φόρο ή σε άλλες, αν και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση το Taxisnet τους εμφανίζει υπερήμερους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως το Taxisnet ενημερώνεται με σημαντική καθυστέρηση αναφορικά με την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ υπολογίζει και προσαυξήσεις σε φόρους , όπως ο ΕΝΦΙΑμ οι οποίοι όμως έχουν πληρωθεί κανονικά.


Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ καθησυχάζει για το θέμα τους φορολογουμένους, τονίζοντας πως ότι οι καθυστερήσεις ενημέρωσης του συστήματος οφείλονται στον αυξημένο όγκο πληρωμών. πως αποσαφηνίστηκε αρμοδίως τις επόμενες ημέρες το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και εφόσον η πληρωμή έχει γίνει εμπρόθεσμα θα σβηστεί και η σχετική προσαύξηση.


Ενδεικτικά οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν αύριο στο σύστημα, ενώ όσοι πλήρωσαν στις 30 Οκτωβρίου θα διαπιστώσουν το ερχόμενο Σάββατο ότι η πληρωμή τους πέρασε στο Taxisnet. Έως τότε θα εμφανίζεται ότι χρωστούν, ενώ αν χρειαστούν στο μεσοδιάστημα φορολογική ενημερότητα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ


Πολλά ευτράπελα έχουν προκύψει και με τους δικαιούχους έκπτωσης ΕΝΦΙΑ. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εντοπίσει χιλιάδες περιπτώσεις φορολογούμενων που δικαιούνται τις εκπτώσεις αλλά τελικά δεν τις είδαν στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Για το λόγο αυτό δρομολογείται νέα εκκαθάριση του φόρου, προκειμένου να δοθούν οι εκπτώσεις σε πολλούς φορολογούμενους που δεν τις έλαβαν με την αρχική εκκαθάριση.


Οι εκπτώσεις που δεν δόθηκαν αφορούν κατά κύριο λόγο σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κατοικίες και καταστήματα τα οποία ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα το 2014. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων δικαιούνται έκπτωση επί του βασικού ΕΝΦΙΑ κατά 20%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ