ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Κάντε τις μεταρρυθμίσεις για να γυρίσει σελίδα η οικονομία

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, ο γάλλος επίτροπος, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει ότι “δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο, εφόσον γίνουν οι αλλαγές” και προσθέτει ότι “μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%”.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η επόμενη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα είναι όσο απαιτητική ήταν και η πρώτη, ενώ όπως τονίζει “η έξοδος στις αγορές θα κριθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας”.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι αλλαγές στα εργασιακά πρέπει να γίνουν έως τον Απρίλιο του 2017, αναφέροντας ότι “η υφιστάμενη νομοθεσία θα εξορθολογιστεί περαιτέρω και θα κωδικοποιηθεί σε Ενιαίο Κώδικα Εργατικού Δικαίου έως το Μάρτιο του 2017”.

Όσον αφορά τα capital controls αναφέρει ότι αυτά “θα φύγουν όταν επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις”, ενώ σημειώνει πως κρίσιμο στοίχημα για τις συστημικές τράπεζες είναι η μείωση των 'κόκκινων' δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης