ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασυλία για όσους εμπλέκονται στο Μνημόνιο ζητά η ευρωζώνη

Την προληπτική διασφάλιση του ακαταδίωκτου των στελεχών που παρέχουν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στην Ελλάδα ζήτησε η ζώνη του ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg ανέφεραν πως η ζώνη του ευρώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία της ώστε να διασφαλίσει ασυλία στο προσωπικό της ζώνης του ευρώ.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο πως η Ελλάδα χρειάζεται να παρέμβει προληπτικά για να προστατέψει το προσωπικό της ζώνης του ευρώ από το να διωχθούν στα ελληνικά δικαστήρια για ζητήματα που σχετίζονται με τη δουλειά τους.

Οι σχετικές «παροτρύνσεις» έγιναν και στο χθεσινό EuroWorking Group που συνεδρίασε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και πρότεινε την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα προς το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το διοικητικό συμβούλιο του ESM είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα δοθεί αμέσως μετά ή λίγο μ πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης