ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυρετός συσκέψεων θεσμών - κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων

Πυρετός συσκέψεων θεσμών - κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων
Η Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα EUROKINISSI

Στην Αθήνα καταφθάνουν διαρκώς στελέχη των θεσμών τα οποία επικουρούν την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος. ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM παρέχουν τεχνική βοήθεια σε πλήθος θεμάτων και εκτός από τις συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη έχουν επαφές και με φορείς της αγοράς.

Χθες στελέχη του ΔΝΤ είχαν συναντήσεις για το θέμα των κεφαλαιακών περιορισμών και ειδικότερα για τα capital controls που έχουν επιβληθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην εν λόγω συνάντηση με τους Έλληνες χρηματιστές ξεκαθαρίστηκε πως το ασφυκτικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για τους Έλληνες επενδυτές στο ΧΑΑ δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Για σήμερα έχουν προγραμματισθεί και άλλες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών με τα βασικά θέματα προς συζήτηση να είναι το ασφαλιστικό και η δημόσια διοίκηση. Τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια θα ασχοληθούν με τον προϋπολογισμό και το τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται πως εάν η πρώτη και δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων δρομολογηθούν ομαλά τότε οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να απατήσει τέσσερεις εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ