ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκταμίευση δόσης έως τις 13 Ιουνίου βλέπει η κυβέρνηση

Έγκαιρη εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προεξοφλεί η κυβέρνηση με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου να την τοποθετεί έως τη μεθεπομένη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

«Είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση της δόσης. Υπολογίζω ότι θα εκταμιευθεί έως την άλλη Δευτέρα», είπε το ανώτατο στέλεχος το υπουργείου Οικονομικών δείχνοντας τις 13 Ιουνίου ως ημέρα λήψης των 7,5 δισ. ευρώ.

Περιγράφοντας τη διαδικασία ανέφερε πως θα προηγηθεί η δημοσίευση της έκθεσης συμμόρφωσης των θεσμών και η ψήφιση της συμφωνίας από πέντε κοινοβούλια.

Σε σχέση με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα επιβεβαίωσε ότι στα κόκκινα δάνεια που είναι εγγυημένα από το Δημόσιο δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και πως ενδεχομένως το θέμα να πάει για αργότερα.

«Στα κόκκινα δάνεια δεν έχουμε κλείσει. Ίσως πάει για αργότερα», είπε, ενώ κατά πληροφορίες για το ζήτημα αυτό ενδέχεται να υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θα εισάγει προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή πολλές εκ των τροπολογιών που επιφέρουν τις διορθώσεις που ήθελαν οι δανειστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία για το ΕΚΑΣ αναμένεται να κατατεθεί αύριο Πέμπτη.

Ντομπρόβσκις: Άμεσα η εκταμίευση

Στην επιβεβαίωση της εκταμίευσης της δόσης προχώρησε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Υπάρχει πρόοδος, υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις αλλά το πρόγραμμα είναι σε τροχιά. Είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η επόμενη δόση για την Ελλάδα θα εκταμιευτεί άμεσα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του έτους, σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης