ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Εξετάζεται η ακύρωση της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ

Στην προαναγγελία ότι ο Πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει από τη Βουλή πως δεν θα χρειαστεί 100.000 δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στο Mega.

«Στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν συμμετοχή 10% ακόμα και γι’ αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ διατηρείται το δικαίωμα για φθηνότερα φάρμακα.

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για το ΕΚΑΣ αλλά δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που το ψήφισαν».

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι χαμηλές συντάξεις θα αυξηθούν στο τέλος του έτους, ενώ αποσαφήνισε ότι τα 384 ευρω της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης. Για τις επικουρικές συντάξεις είπε πως από τον Ιούλιο θα γίνουν περιορισμένες μειώσεις.

«Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει κόφτης σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε και ότι, εφόσον από το επόμενο εξάμηνο υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, το ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο. «Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο», δήλωσε,

Τέλος, για τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι στο θέμα των ομαδικών απολύσεων το ΔΝΤ είναι απομονωμένο. «Δεν θα πάμε σε χειρότερο από αυτό του ευρωπαϊκού μοντέλου», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης