ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Egyptair: Η νέα τραγωδία καταστρέφει τον τουρισμό της Αιγύπτου

REUTERS/Christian Hartmann

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο τουρισμός της Αιγύπτου θα σημειώσει σημαντική πτώση λόγω της νέας τραγωδίας.

Το Airbus A320 με 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο και έχασε επαφή ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια. Αυτή η τραγωδία αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στις Αιγυπτιακές Αερογραμμές, μέσα σε έξι μήνες. Τον Μάρτιο υπήρξε αεροπειρατεία στο επιβατικό σκάφος EgyptAir. Τον Νοέμβριο του 2015 224 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη ρωσικό αεροπλάνο από τρομοκράτες πάνω από την Ερυθρά θάλασσα. «Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για το νέο δυστύχημα, οι πολλαπλές επιθέσεις στην Αίγυπτο το 2015 έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια της χώρας απέναντι στην παγκόσμια τρομοκρατία», αναφέρει ο Κίντα Τσέμπιμπ (Kinda Chebib) τουριστικός αναλυτής της “Euromonitor International”.

Ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Αιγύπτου, συγκεκριμένα το 11% του προϋπολογισμού και των θέσεων εργασίας, όπως αναφέρει το CNN.

Η βιομηχανία έχει ήδη πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και ο τουρισμός είναι σημαντικός παράγοντας έσοδων της χώρας. Ήδη από το πρώτο χτύπημα είχε μειωθεί η προέλευση τουριστών κατά 5% ενώ από ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός έφτασε στο 18%.

Από την άλλη, οι Ρώσοι φαίνεται να είχαν βασική επιλογή διακοπών την Αίγυπτο με 3 εκατομμύρια τουρίστες το 2014. Επόμενοι στη λίστα βρίσκονταν οι Βρετανοί και στη συνέχεια οι Γερμανοί.

Can Egyptian tourism survive another airline disaster?

By Alanna Petroff

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης