ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παππάς: Χρειάζονται λίγα βήματα για να υπάρξει σύγκληση ΔΝΤ και ΕΕ

Παππάς: Χρειάζονται λίγα βήματα για να υπάρξει σύγκληση ΔΝΤ και ΕΕ

Δεν ήταν ποτέ πρόθεση μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκτός του ευρώ δήλωσε στην τηλεόραση του CNBC ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγματευτική τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να αποπληρώσει την ΕΚΤ τον Ιούλιο ο υπουργός Επικρατείας απήντησε αρνητικά σημειώνοντας πως η χώρα είναι κοντά στο να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με τους εταίρους της και ότι τα μηνύματα και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού καταδεικνύουν πως χρειάζονται λίγα βήματα για να υπάρξει σύγκληση μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων για το θέμα του χρέους.

«Έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που ανέμεναν», τόνισε ο κ. Παππάς και έφερε ως παράδειγμα ότι η ύφεση το 2015 περιορίστηκε στο 0,2% του ΑΕΠ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις. Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα έχουμε την τελική λύση», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το ότι πολλά από τα πράγματα που καλείται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πράγματα στα οποία πιστεύει ο υπουργός Επικρατείας απήντησε πως «κάθε συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός». Ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση πιστεύει πως υπάρχει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα έως το 2018 το οποίο και το εφαρμόζει.

Κληθείς να σχολιάσει το εάν «ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένα λάθος» , αλλά και τη διαπραγματευτική στάση που είχε ακολουθήσει ο τέως υπουργός Οικονομικών το προηγούμενο καλοκαίρι η οποία ωθούσε την Ελλάδα εκτός του ευρώ ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν ήταν ποτέ θέση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έπραξε ούτε μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ