ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αβεβαιότητα πιέζει τα ελληνικά ομόλογα

Η αβεβαιότητα πιέζει τα ελληνικά ομόλογα

Αισθητή είναι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα η παρουσία πωλητών στα ελληνικά ομόλογα. Οι επενδυτές κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη εν όψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου και της αβεβαιότητας για το εάν θα επέλθει σε αυτό συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα.

Οι ξένοι διαχειριστές ομολόγων παρακολουθούν τη μάχη με το χρόνο που δίνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλισθεί η δόση των 6 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητη προκειμένου το Δημόσιο να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο.

Το αποτέλεσμα των σημερινών πωλήσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι η μείωση των τιμών και η άνοδος των αποδόσεων. Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,06% από 8,8% την περασμένη Παρασκευή. Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και 10ετούς γερμανικού ομολόγου) διαμορφώνεται στις 879 μονάδες βάσης από 868 μονάδες βάσης την περασμένη Παρασκευή.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου ανήλθε στο 9,6% από 9% την Παρασκευή και το 2ετές ελληνικό ομόλογο εμφάνισε απόδοση στο 10,09% από 9,82% την περασμένη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ