ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Ναι σε βελτιώσεις, όχι σε μειώσεις συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ανοικτός σε βελτιώσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν θα οδηγούν όμως σε μειώσεις συντάξεων εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος στη συνάντηση με τους θεσμούς.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα. Εκτίμησε δε ότι θα περάσει από τη Βουλή χωρίς να χρειαστεί ψήφος από άλλο κόμμα.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε τη πιθανότητα κάποιων βελτιώσεων στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνουν δεκτές άλλες μειώσεις συντάξεων. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση στελέχους της Ευρωζώνης ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα του ασφαλιστικού, κράτησε αποστάσεις. «Η δική μου εικόνα είναι τελείως διαφορετική», ανέφερε.

Ο υπουργός Εργασίας είπε για την κατάργηση του αγγελιόσημου ότι η κυβέρνηση προσπαθήσε μέχρι τέλους να το διατηρήσει, αλλά δεν το δέχτηκαν οι θεσμοί.

Τέλος, επεσήμανε ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό θα ανέλθει στο 65%, εξηγώντας πως στην αρχή το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα μειωθεί στο 7%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης