ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Δεν θα υπάρξει διχασμός Γερμανίας και ΔΝΤ για την Ελλάδα

Στο ζήτημα της πορείας της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Μάρτιν Γέγκερ εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα στο Βερολίνο, αρνούμενος να σχολιάσει τις διαρροές του Wikileaks.

Ο κ. Γέγκερ μετέφερε την αισιοδοξία Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία θα κλείσει έως το ελληνικό Πάσχα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη υπάρχουν πολλές δυσκολίες.

«Περιμένουμε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου», υπογράμμισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν αλλάζουν οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το ΔΝΤ, το οποίο πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα όπως τόνισε εμφατικά, ενώ επανέλαβε ότι για το Βερολίνο δεν τίθεται θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Με σκληρό τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών την υπόθεση Wikileaks με τη δημοσίευση των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου, τονίζοντας ότι για το Βερολίνο δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές εμπιστευτικών συνομιλιών και κατόπιν να δημοσιεύεται το περιεχόμενό τους.

«Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Όχι για εμάς. Για εμάς στο Βερολίνο αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ. Γέγκερ. «Δεν θα υπάρξει διχασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για την Ελλάδα», είπε και προσέθεσε πως δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στην υπόθεση Wikileaks αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Καγκελαρίας κ. Ζάιμπερτ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν σχολιάζουμε περιεχόμενα εμπιστευτικών συνομιλιών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επαφή την Κυριακή μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος. Ο δε εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαίωσε και τη συνομιλία του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης