Για χρεοκοπίες μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία προειδοποιεί η ΕΚΤ
Ανανεώθηκε:
Ο άνισος οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας υποδηλώνει ότι οι κίνδυνοι χρηματοοικονομικής σταθερότητας συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς και χώρες, συχνά με υψηλότερες προϋπάρχουσες ευπάθειες, σύμφωνα με την Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSR) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον Μάιο του 2021.
«Καθώς η ζώνη του ευρώ ανακάμπτει από το τρίτο κύμα της πανδημίας, οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν αυξημένοι. Η αύξηση του εταιρικού χρέους σε χώρες των οποίων ο κλάδος των υπηρεσιών είναι διευρυμένος θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουις ντε Γκίντος, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. «Η υποστήριξη πολιτικής, ιδιαίτερα για τις εταιρείες, θα μπορούσε σταδιακά να μεταβληθεί και να γίνει πιο στοχευμένη», πρόσθεσε.
Τα μέτρα στήριξης βοήθησαν να υπάρξει έκρηξη στις αθετήσεις πληρωμών, επισημαίνει η ΕΚΤ, ωστόσο η σταδιακή άρση τους αναμένεται να αυξήσουν τα κόκκινα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι πρόσφατες αυξήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων έχουν εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα αλλαγών στις χρηματοοικονομικές συνθήκες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις χρεωμένες εταιρείες, τα νοικοκυριά, τα κράτη και τους επενδυτές που έχουν εκτεθεί σε υπερβολικό κίνδυνο τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει η ΕΚΤ.
Η ποιότητα των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων διατηρείται, ωστόσο απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις για τα NPLs.
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 3 Φεβρουαρίου για αυξήσεις μισθών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
16:45
Ανδρουλάκης για Ιράν: Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ιρανών πολιτών - Ζητεί έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ
16:45
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βρετανία - Πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο (pics & vid)
16:37
O Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ΝΑΤΟ να πει στους Δανούς να διώξουν Ρώσους και Κινέζους από τη Γροιλανδία
16:29