ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Έχετε ακόμα εκκρεμότητες

Κομισιόν: Έχετε ακόμα εκκρεμότητες
To κτίριο της Κομισιόν ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναθεώρηση στόχου και νέα παράταση για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης των 2 δισ. ευρώ. Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης το συμπέρασμα του χθεσινού EuroworkingGroup ήταν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα "λίγο δρόμο να διανύσει" και έτσι οι τεχνοκράτες του Eurogroup έδωσαν διορία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου.

 

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευσης είναι αυτή τη στιγμή τα “εμπόδια” στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα όποια "αγκάθια" να ξεπεραστούν πριν τις 9 Νοεμβρίου ώστε να μην φτάσει το θέμα σε επίπεδο υπουργών. Αν όμως οι θεσμοί επιμείνουν στη σκληρή τους στάση στο ζήτημα κυρίως των πλεισηριασμών τότε το Μαξίμου είναι διατεθειμένο να φτάσει μέχρι το υψηλότερο επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις στα δύο αυτά ζητήματα είναι σκληρές, μετά το τέλος του χθεσινού EuroWorking Group υπήρξε η εκτίμηση ότι η εκταμίευση της δόσης των 2 δις θα γίνει, πιθανότατα, στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πάντως είναι το θέμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον κυβέρνησης και δανειστών μέσα στο Σαββατοκυρίακο την ώρα που υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Βερολίνου σχετικά με το αν τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να συνδυαστούν με την εκταμίευση της δόσης.