ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

AP Photo/Markus Schreiber

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να αναβάλει την επερχόμενη ετήσια συνάντησή του στο Νταβός της Ελβετίας, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η διοργάνωση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021, μεταφέρεται για τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οργανισμός είπε ότι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες ημερομηνίες και την τοποθεσία του επαναπρογραμματισμένου φόρουμ θα διατεθούν μόλις εξακριβωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

«Η απόφαση δεν ελήφθη εύκολα, καθώς η ανάγκη για το συντονισμό των παγκόσμιων ηγετών, ώστε να σχεδιάσουν μια κοινή πορεία ανάκαμψης και να διαμορφώσουν την Μεγάλη Επανεκκίνηση στην εποχή μετά το COVID-19 είναι πολύ επείγουσα. Ωστόσο, η συμβουλή των ειδικών ήταν ότι δεν μπορούμε να το διοργανώσουμε με ασφάλεια τον Ιανουάριο», ανάφερε στέλεχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είναι συνήθως μια από τις μεγαλύτερες συνάξεις παγκόσμιων ηγετών και εταιρικών στελεχών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε επίσης ότι, αντί της συνόδου, θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις 25 Ιανουαρίου 2021 ένα «υψηλού επιπέδου» ψηφιακό φόρουμ που ονομάζεται «Διάλογοι Νταβός». Η εν λόγω πλατφόρμα θα φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες οι οποίοι θα παρουσιάσουν απόψεις και ιδέες για την πορεία της οικονομίας και της διεθνούς κοινότητας το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης