ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει περισσότερες περικοπές στις συντάξεις

Στην αποκάλυψη πως το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα να πάει πέρα από αυτό που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της χώρας το καλοκαίρι του 2015, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση «BBC World Questions: Europe and Greece» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από πολύ καιρό.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις διαθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας είπε σε μάλλον δραματικούς τόνους πως «η επιβίωση της Ελλάδας εξαρτάται από την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση έκανε συμβιβασμούς με τους πιστωτές της και τόνισε πως θα υλοποιήσει όοα απαιτούνται προκειμένου η χώρα να είναι υπερήφανη εντός αυτών των συμβιβασμών.

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει περισσότερες περικοπές στις συντάξεις».

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ «για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» και έκανε διάκριση ανάμεσα στους όρους που συμφώνησε με τους Ευρωπαίοι και στους όρους που θέτει το ΔΝΤ.«Θα κάνουμε ότι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο» ανέφερε.

Στην εκδήλωση μετείχαν ακόμη η Ντόρα Μπακογιάννη, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Βερολίνο Josef Janning.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης