ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυση για υπεξαίρεση κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τη Folli Follie

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Δύο χρόνια μετά τη βόμβα των αποκαλύψεων για τη Folli Follie και η υπόθεση δεν έχει πλήρως διαλευκανθεί, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν έχει παρουσιαστεί και όσοι είναι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν έχουν καταδικαστεί.

Μόλις τον Φεβρουάριο του 2020 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2019, διόρισε νέα διοίκηση, με την οικογένεια Κουτσολιούτσου ωστόσο να συνεχίζει να παρεμβαίνει εγκαλώντας τη νέα διοίκησή της για τις κινήσεις της αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις θυγατρικών της εταιρείας, όπως της θυγατρικής της στην Ασία.

Ωστόσο, η νέα Διοίκησης της Folli Follie δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ανεχθεί άλλο αυτές τις πρακτικές εκ μέρους της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ενδεικτική του «τέλους ανοχής» είναι η απόφαση της Διοίκησης της Folli Follie να προχωρήσει σε μήνυση με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατά των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, τα οποία αρνούνταν να επιστρέψουν αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της Folli Follie (δύο Range Rover και δύο Jaguar).

Παράλληλα, η νέα Διοίκηση της Folli Follie προχώρησε στην υποβολή αιτήματος για λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, με στόχο να εξασφαλιστεί προστασία από τους πιστωτές της και να επιτραπεί στην εταιρεία να προχωρήσει χωρίς εμπόδια στον σχεδιασμό της ενός ολοκληρωμένου πλάνου εξυγίανσης.

Τέλος, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει τη στρατηγική της για ανάπτυξη, ανακοίνωσε το άνοιγμα πέντε νέων καταστημάτων στην Ελλάδα έως και το τέλος του μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης