Επίδομα 600 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι επιστήμονες

Το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες, αναμένεται να καταβληθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνει η σχετική υπουργική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.
Δίνοντας την δική του απάντηση στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε ο Γιάννης Βρούτσης τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και με διαφανή τρόπο.
Δύο νέα προγράμματα τον Μάιο
Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.
Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΕΝΦΙΑ 2025: Σε ποιες περιοχές οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από την καταβολή του
03:00
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ποιες αλλαγές επιφέρει για τους οφειλέτες - Τα νέα όρια
02:00
Μέχρι πότε δόθηκε παράταση για τα ενεργειακά προγράμματα - Πώς θα κάνετε αίτηση
01:00
Φορολογικές δηλώσεις: Τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση
00:30