ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο

Τσακαλώτος: Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο
EUROKINISSI

Με ανοικτά πολλά από τα κρίσιμα ζητήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή και τελευταία συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρεφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM).

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως καταγράφηκαν αρκετά σημεία σύγκλισης και πως σε κάποια θέματα χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό όλες οι πλευρές κατανοούν την ανάγκη εύλογης συμφωνίας σε εύλογο χρόνο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα έρθουν στην Αθήνα μέσα στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα (15 Φεβρουαρίου), ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία της φάση.

«Το ορόσημο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης παραμένει το τέλος Φεβρουαρίου», είπε. «Επικεντρώνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 26-28 Φεβρουαρίου», προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική του συστήματος και υπογράμμισε ότι ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ και ESM καταλαβαίνουν τη δέσμευση της κυβέρνησης για μη μείωση συντάξεων.«Το βασικό είναι ότι κατανοούν τη θέση της κυβέρνησης για μηδενικές μειώσεις στις συντάξεις», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο ίδιος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις και για το δημοσιονομικό κενό , το οποίο ωστόσο δεν προσδιόρισε.

«Και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους», είπε ο υπουργός και δήλωσε πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ θα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ