ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειδί ο δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις

Κλειδί ο δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα κανει λόγο για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων εμπροσθοβαρώς όταν θα δημιουργείται ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντείνονται όσο περνούν οι ώρες οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει εκπλήξεις κατά την ομιλία του στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN Greece πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κανει λόγο για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων εμπροσθοβαρώς όταν θα δημιουργείται ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

«Κλειδί για τις οποιεσδήποτε νέες φοροελαφρύνσεις είναι ο δημοσιονομικός χώρος», τόνισε ο αξιωματούχος. Στο υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ προσεχτικοί όταν αναφέρονται σε νέες βελτιωτικές παρεμβάσεις στη φορολογία, καθώς ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν θέλει επ ουδενί να τεθεί εν αμφιβόλω η επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αν λοιπόν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, η κυβέρνηση θα προχωράει σε περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Στο επίκεντρο του οικονομικού επιτελείου Βρίσκεται η εισφορά αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020.

Σε αυτά θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός στην αποψινή του ομιλία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ