Beyond 4.0: Η Θεσσαλονίκη γίνεται κόμβος των νέων τεχνολογιών
Μια νέα προσπάθεια ξεκινά προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη κόμβος νέων τεχνολογιών για την νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο.
Η καινοτόμα έκθεση-συνέδριο BEYOND 4.0 παρουσιάστηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. HELEXPO κ.Τάσο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Θ. HELEXPO, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, τον Managing Director της εταιρείας «BeBest», κ. Ευάγγελο Χαραλάμπους, και τον Iδρυτή των Industry Disruptor Game Changers, κ. Μιχάλη Στάγκο.
Η BEYOND 4.0 θέτει στο επίκεντρο τις Βιομηχανίες 4.0 της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO), από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2020.
Ειδικότερα, σε αυτήν την ετήσια πρωτότυπη εμπορική έκθεση-συνέδριο, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μία διεπιστημονική και διακλαδική πλατφόρμα, θα εξετάζεται αναλυτικά η πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω από ένα πρόγραμμα παράλληλων, συμπληρωματικών δράσεων. Η ατζέντα θα περιλαμβάνει ομιλίες από διεθνείς και πρωτοπόρους ομιλητές, ειδικά σχεδιασμένα πάνελ, ενδιαφέροντα σεμινάρια και εργαστήρια, και φυσικά τα περίπτερα των εταιρειών.
Θεματικοί τομείς της έκθεσης θα είναι οι ψηφιακές τάσεις της σύγχρονης εποχής που βοηθούν τις εταιρείες να εξελιχθούν, υιοθετώντας νέες πρακτικές που διαφοροποιούν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τις παραγωγικές διαδικασίες. Ενδεικτικά, κάποιες θεματικές είναι το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), οι Τεχνολογίες και Εφαρμογές (IoT), η Εικονική Πραγματικότητα, οι Έξυπνες Πόλεις, η Ρομποτική, η Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, το Περιβάλλον και η Τεχνολογία, όπως και η Αγροτική Οικονομία. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν λύσεις, να αυτοματοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους μέσω των διάφορων τεχνολογικών εφαρμογών.
Η BEYOND 4.0 απευθύνεται σε εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις, παρόχους τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, προμηθευτές, ερευνητικά κέντρα & πανεπιστήμια, επενδυτές & εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη βιομηχανία 4.0.