ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΓΔΕ: Πιο σφικτή η επιτήρηση στις ενδοομιλικές τιμολογήσεις

OECD

Τη φορολογική συμφωνία για την ανταλλαγή αναφορών στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που θέτει υπό σφικτή επιτήρηση τις ενδοομιλικές τιμολογήσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής.

Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο κ. Πιτσιλής υπέγραψε μαζί με τους εκπροσώπους άλλων 31 χωρών την πολυμερή συμφωνία που προβλέπει πως οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα υποχρεούνται πλέον να παρέχουν στις φορολογικές διοικήσεις τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια κατανομή του εισοδήματός τους, την οικονομική δραστηριότητάς τους και των φόρων που έχουν καταβάλει.

Ως εκ τούτου, οι φορολογικές διοικήσεις θα έχουν σημαντικές ενδείξεις για την εκτίμηση των κινδύνων των ενδοομιλικών τιμολογήσεων και την αποτελεσματικότερη στόχευση επιχειρήσεων για έλεγχο, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συμφωνία συντελεί στην ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων και προτύπων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 13 του Σχεδίου Δράσης BEPS του ΟΟΣΑ αναφορικά με τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και τη μεταφορά κερδών, στο οποίο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συμμετέχει ενεργά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης