ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταρρυθμιστική αδράνεια εντοπίζει ο ΣΕΒ

EUROKINISSI

Μόλις δύο από τις συνολικά 70 επενδυτικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινε το 2018 ο ΣΕΒ έχουν προχωρήσει από το Δημόσιο σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να μην έχει δημιουργήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς ενθάρρυνσης επενδύσεων και να παρουσιάζει μεταρρυθμιστική κόπωση. Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος στη διάρκεια χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τους εκπροσώπους της Business Europe (ευρωπαϊκή οργάνωση εργοδοτών), η οποία πραγματοποίησε στην Αθήνα τη διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων (IRC).

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ μαζί με τους εκπροσώπους της Business Europe Νίκλας Μπέργκστορμ και Λουίζα Σάντος τόνισαν τη σημασία άρσης εμποδίων στις αγορές, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές οι επενδύσεις αλλά και για την αντιμετώπιση των προστατευτικών πολιτικών στο διεθνές εμπόριο.

Πάντως, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπίτσιο, στην Ελλάδα απαιτούνται πολλά βήματα ακόμα και όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα επενδυτικών μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο ΣΕΒ στο επενδυτικό του συνέδριο το 2018 εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο, μιας και έχει αξιοποιηθεί στο ελάχιστο από τη Δημόσια Διοίκηση.

«Από τις 70 προτάσεις χρήσιμων μεταρρυθμίσεων, η συντριπτική πλειοψηφία, 43, δεν παρουσιάζει ουσιαστική πρόοδο, μόνο δύο παρουσιάζουν ουσιαστική πρόοδο, ενώ 25 έχουν μερική πρόοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτές οι δύο είναι το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης και η νέα αδειοδοτική διαδικασία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης