Η Folli Follie ανέθεσε στην PwC τον έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων του 2017
Η Folli Follie ανέθεσε στην PwC τον έλεγχο των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων της για τη χρήση του 2017, παρά το ότι έχει ήδη συνεργασία με την ελεγκτική εταιρεία.
Η PwC προσφέρει υπηρεσίες outsourcing στην Folli Follie, καθώς της βγάζει τη μισθοδοσία. Ο νόμος απαγορεύει την ανάληψη ελεγκτικού έργου όταν παρέχεται ήδη άλλη υπηρεσία από τον ελεγκτή, ώστε να αποκλείονται συγκρούσεις συμφερόντων.
Το παράδοξο είναι πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν και το γνωρίζει το γεγονός αυτό κάνει τα «στραβά μάτια», υιοθετώντας τη θέση πως η υπηρεσία outsourcing της PwC δεν έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση το εάν η ανάθεση στην PwC από τη Folli Follie είναι σύννομη θα κριθεί πλέον από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ).
Πάντως η Folli Follie επιχειρεί να καθησυχάσει τους επενδυτές. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας, ώστε να σωθεί η εταιρεία.
Η εταιρεία χαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «απόρριψη του αιτήματος της Folli Follie για υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της» ή σε «απόρριψη της αιτήσεως της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα», ωστόσο επιβεβαιώνει ότι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα 56 επενδυτών για χορήγηση προσωρινής διαταγής, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης, η οποία κατατέθηκε από τους ανωτέρω επενδυτές κατά της εταιρείας, μετόχων, στελεχών και ελεγκτών της.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής και απαγόρευσε προσωρινά και έως τη συζήτηση της αιτήσεως, στις 22 Ιανουαρίου 2019, τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων έως το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.