Πλεόνασμα και ενέργεια στις συναντήσεις κυβέρνησης - θεσμών
Σύσκεψη προετοιμασίας εν όψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% του ΑΕΠ εφέτος και 3,96% του ΑΕΠ το 2019 και η εφαρμογή των προβλεπόμενων ενεργειακών μεταρρυθμίσεων έως το τέλος του έτους, απασχόλησαν σήμερα τις συναντήσεις που είχαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Ενέργειας τα κλιμάκια των ΕΕ, ESM, ΕΚΤ και ΔΝΤ με υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξετάσθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοσιονομικά δεδομένα που σχετίζονται με την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και οι προβολές για το επόμενο έτος. Ακόμη, συζήτηση έγινε για την ενεργοποίηση του νέου Λογιστικού Σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης (δηλαδή της νέας αναλυτικής ταξινόμησης εσόδων και δαπανών), για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, κ.α.. Στο υπουργείο Ενέργειας εξετάσθηκαν όλες οι εκκρεμότητες έως το τέλος του 2018.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η αποεπένδυση της ΔΕΗ από τον λιγνίτη, οι συμβάσεις παραχώρησης του ΔΕΣΦΑ, η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ για το 2018, κ.α..
Ιταλία: Αθώα η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι για την υπεξαίρεση χρηματων φιλανθρωπικης καμπάνιας
17:07
Οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα από αεροπορική βάση στο Κατάρ - «Προληπτικό μέτρο» λένε αξιωματούχοι
17:04
ΕΛΤΑ: Τι απαντούν στους πράκτορες των ΕΛΤΑ Courier για το το νέο προμηθειακό μοντέλο
17:00
Τρία νέα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία ανηλίκων στο Youtube
16:48