Επαφές ΟΔΔΗΧ με επενδυτές στο Παρίσι

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός τουλάχιστον τριών εκδόσεων ομολόγων μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος έμεινε στα χαρτιά και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, παρά τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας, κινούνται ανοδικά.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ απέκλεισε την προσφυγή της Ελλάδας σε προληπτική γραμμή πίστωσης.
Η γραμμή άμυνας με το μαξιλάρι διαθεσίμων των 24,1 δισ. ευρώ κρίνεται επαρκής για τους επόμενους 22 μήνες χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, εφόσον στις αγορές επικρατεί νηνεμία και η Ελλάδα σταδιακά καταφέρει να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση σε αυτές.
Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, οι πιθανότητες άμεσης και βιώσιμης επιστροφής στις αγορές διαρκώς φθίνουν. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν για τα ελληνικά ομόλογα οι πιέσεις σε αναδυόμενες οικονομίες και να καταδείξει πως η Ελλάδα είναι επενδύσιμη και αξιόπιστη, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρης Τσάκωνας θα βρεθεί αύριο στο Παρίσι για συναντήσεις με επενδυτές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάκωνας θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιο δημοσίου χρέους, τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα και την ευρωζώνη και τις ευρύτερα προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε αξιωματούχους μεγάλων επενδυτικών οίκων, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης.

«Με Κομμένη την Ανάσα»: To χειρόγραφο σενάριο της ταινίας πωλείται σε δημοπρασία
12:28.jpg?t=yuq77P0d6EgdkLaWruG4zw)
Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Οι χώρες με τη μεγαλύτερη δασική κάλυψη - Η θέση της Ελλάδας
12:18
Έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ για 50 νικητές της 2ης Ευκαιρίας του ΣΚΡΑΤΣ
12:15.jpg?t=4Q0Hpb1_Dv9gdHTe-MWvIw)
Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει μεθυσμένη και χωρίς δίπλωμα οδηγό να πέφτει σε αγροτικό (vid)
12:08