Στα 4,5 δισ. ευρώ η δόση του ESM
Στα 4,5 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί η δόση της τρίτης αξιολόγησης όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Οικονομικών.
Από τα χρήματα αυτά τα 1,5 δισ. ευρώ θα δοθούν για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και τα 3 δισ. ευρώ για την κάλυψη ταμειακών αναγκών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου εξεδόθη ως απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα που ανέβαζαν το ποσό της εκταμίευσης, μετά ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης στα 7,5 - 8 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο αποσαφήνισε ότι:
• Το ύψος της δόσης εξαρτάται από τις ταμειακές ανάγκες της χώρας, για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου, που είναι 3 δισ. ευρώ.
• Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί περίπου άλλο 1,5 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
«Άρα, το ποσό της εκταμίευσης θα κυμανθεί γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ»,σημειώνει σχετικά.
Οι πέντε κινηματογραφικές μονομαχίες που «φουντώνουν» τη μάχη των Όσκαρ
08:14
Συναγερμός στη Ραστόφ της Ρωσίας μετά από ουκρανική επίθεση – Ζημιές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών
08:12
Εθνική Ασφαλιστική: Νέα στελέχη σε πόστα «κλειδιά» τοποθέτησε ο Μαζαράκης - Οι στόχοι της νέας δομής
08:04
Ο Τραμπ προειδοποιεί πριν τον απαγχονισμό του πρώτου διαδηλωτή στο Ιράν: «Θα λάβουμε σκληρά μέτρα αν το κάνετε»
07:54