ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 22 δις. ευρώ ο ELA των ελληνικών τραπεζών

Στα 22 δις. ευρώ ο ELA των ελληνικών τραπεζών

Στη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) των ελληνικών τραπεζών από τα 24,8 δις. ευρώ στα 22 δις. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος στις 9 Ιανουαρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 22 δις. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,8 δις. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη: Δρόμοι - χείμαρροι, εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμυρισμένα σπίτια (pics & vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Καταρράκτης από νερό της βροχής ξεχύνεται σε σπίτι - Σπεύδει να σωθεί ο ένοικος (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Κάτω Κηφισιά - Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης βροχής στην Χαλκιδική - Τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά - Τι αλλάζει στον εξωδικαστικό

ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις καθηγητές του Γέιλ εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ για τον Καναδά: «Θα γίνει εμφύλιος πόλεμος»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το μυστήριο του εξαφανισμένου νερού: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν γιατί ο ποταμός Κολοράντο στερεύει

ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Συνολάκη για μελλοντικό σεισμό 8 Ρίχτερ στο «ελληνικό τόξο» - Η εκτίμηση για Σαντορίνη